Vormgeving boeken Hilversum

De serie Iconic Packaging waarvan PHontwerp de vormgeving deed, bestaat uit 12 boeken

Vormgeving van de boeken reeks Iconic Packaging

 

PHontwerp deed de vormgeving van de boeken reeks Iconic Packaging, in samenwerking met verpakkings-ontwerper en -kenner Marcel Verhaaf. Er werd een reeks boeken geschreven en gepubliceerd door Bis Publishers over de meest beroemde en bekende (‘iconic’) verpakkingen.

Boeken reeks Iconic Packaging

De boeken geven een antwoord op de vraag: door wie, waar, wanneer en hoe is bijvoorbeeld de vormgeving van Grolsch beugelfles of de vormgeving van rol Fruitella tot stand gekomen? Het zijn boeken geschreven door een ontwerper en voor ontwerpers (en andere mensen die in vormgeving geinteresseerd zijn) en daarom moest de vormgeving van deze boeken sprankelend en uniek zijn. 

Vormgeving van verpakkingen

Veel merken danken hun uniciteit aan hun specifieke verpakkingsvorm: denk aan de contouren van het Coca-Cola flesje of het silhouet van een Maggi flesje. De verpakkingen maken de producten tot merkiconen. Het commercieële belang van een uniek verpakkingsontwerp werd ingezien en betekende het begin van verpakkingsontwerpen als speciale expertise. 
De aandacht voor de schoonheid van verpakkingen ontstond in de zestiger jaren met de pop art, waar met name Andy Warhol succes had met kunstwerken die de Campbell soepblikjes of Brillo zeepdoosjes tot onderwerp had. Deze wending in de beeldende kunst richtte de aandacht gericht op verpakkingen als bijzondere en zelfs mooie uitingen van onze cultuur.
Dit is ook de tijd waarin de eerste boeken over de vormgeving van verpakkingen verschijnen.

Heeft u een vraag?

Vult u -geheel vrijblijvend natuurlijk- onderstaand formuliertje in en wij nemen contact met u op.

PHontwerp Hilversum
Grafische vormgeving van boeken en brochures
‘s-Gravesandelaan 32
1222 TA Hilversum
Telefoon 06-30 81 01 35

Hier staat iets over zzpers en bedrijven in Hilversum waar PHontwerp mee samengewerkt heeft. 

Tekstschrijver
Drukker
Fotograaf
Illustrator

Bereikbaarheid

PHontwerp in Hilversum is goed bereikbaar.
Vanaf de A1 neemt u de afslag 9-Laren en rijdt u tien minuten over de Hilversumse weg. Vanaf het station van Hilversum is het tien minuten lopen.
U kunt gemakkelijk en gratis parkeren.